Rcf0d623eb7bb5d0882d09673ec61c675

Voedingsadvies Sofie Voets

Mensen motiveren en inspireren op weg naar een gezonde levensstijl.
Je kan bij mij terecht voor (wetenschappelijk onderbouwd) voedingsadvies of ziekte gerelateerd advies. In dit laatste geval is een verwijsbrief van de huisarts of specialist noodzakelijk. Stap voor stap wil ik jou individueel begeleiden om een gezonde relatie met voeding te creëren, waar je jezelf goed bij voelt.
Kan je je hierin vinden? Neem dan zeker contact op met mij. Ik kijk ernaar uit om jou in de praktijk te verwelkomen!   0494/88.55.32 of  info@dietistesofievoets.be 

Hieronder vind je meer uitleg over: 

  • verloop van een voedingsconsultatie
  • gezonde voeding - gewicht
  • viscerale problematieken
  • sport, vegetarisme en allergie
  • zwangerschap en prikkelbare darm syndroom
  • tarieven en terugbetaling

Verloop van een voedingsconsultatie

Een eerste consultatie duurt 60 minuten. Hier nemen we jouw gewicht en middelomtrek. Algemene informatie en een voedinganamnese over jouw levensstijl worden bevraagd. Afhankelijk van de dieetvraag stellen we een behandelplan op.

Een tweede consultatie duurt 30 tot 45 minuten. Hierin gaan we verder vanuit de items die besproken werden tijdens de intakeconsultatie.

Heb je nood aan regelmatige opvolging? Dan kan je steeds bij ons terecht voor opvolgconsultaties. Hier werken we verder aan jouw individuele voedingsaanpassingen.

OIP

Gezonde voeding - gewicht

Gezonde voeding:

Hierbij ligt de focus op het aanpassen van jouw levensstijl. Het creëren van een gezonde relatie met voeding en de juiste voedingskeuzes leren maken. Deze consultaties gelden voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Gewichtsverlies/gewichtstoename

Hier ondersteun ik jou tijdens het proces om een gezond gewicht te bekomen. Deze consultaties gelden voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Rd6c976d00c08c2829604cc5c0764f350

Visceraal

Hart – en vaatziekten: (Preventief) aangepast voedingsadvies bij een verstoorde vetbalans (cholesterol), een te hoge bloeddruk en bij het metabool syndroom. Indien het nodig is cardiale revalidatie te volgen bij de kinesist, kan er aansluitend individueel voedingsadvies gegeven worden.


Diabetes: Voor patiënten met een gestoorde glycemie (prediabetes, diabetes type 1 & 2, zwangerschapdiabetes) die in een voortraject zitten.


Pre – Post operatief bij een bariatrische ingreep: Hier ondersteun ik jou voor en na een maagverkleinende ingreep. Voldoende inname van alle essentiële voedingsstoffen is van groot belang.


Nierinsufficiëntie: Voor patiënten met een gestoorde nierfunctie. Afhankelijk van de werking van jouw nierfunctie wordt de striktheid van het dieet bepaald. Samen gaan we op zoek naar welke aanpassingen er in jouw voedingspatroon moeten gebeuren.

OIP

Sport - vegetarisme - allergie

Recreatieve sporters: Voor sporters die voedingsadvies wensen bij een gemiddelde of intensieve lichaamsbeweging.


Vegetarische en veganistische voeding: Hierbij ligt de focus op plantaardige voeding. Je krijgt steeds individueel voedingsadvies waarbij er gelet wordt op voldoende inname van essentiële voedingsstoffen.


Allergieën: Je kan bij mij terecht voor coeliakie (gluten) en lactose intolerantie. Hierin gaan we samen op zoek naar jouw tolerantiegrens om zo te kunnen bepalen welke voedingsmiddelen je nog kan verdragen en welke je best kan vermijden.


Meting lichaamssamenstelling: Hierin meet en bespreek ik de analyse met jou en geef ik aansluitend een kort voedingsadvies.

OIP

Zwangerschap - prikkelbare darm

Voeding voor – tijdens – na zwangerschap:

Ik ben gespecialiseerd in dit onderwerp en help jou graag verder om de juiste voedingskeuzes te maken voor jou en jouw baby. Vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt, is het belangrijk om aandachtig te zijn bij jouw levensstijl en welke aanpassingen er gemaakt moeten worden. Doorheen de hele zwangerschap en na de geboorte sta ik jou bij om de voeding van jou en jouw baby te optimaliseren.

Prikkelbare darmsyndroom:

Ik ben mezelf aan het specialiseren in het low FODMAP dieet. Wanneer PDS vastgesteld wordt bij jou, mag je aan het low FODMAP dieet starten. Hierin zijn er 3 fases: eliminatiefase, herintroductiefase, stabilisatiefase, waarbij we samen op zoek gaan welke voedingsmiddelen jouw klachten geeft. We bepalen de tolerantiegrens waardoor ik een individueel en op maat gemaakt voedingsadvies kan geven.

how-to-draw-Pregnant-Belly-step-0

Tarieven en terugbetaling

Tarieven:

Eerste consultatie (60 minuten) 60 euro
Tweede consultatie (45 – 60 minuten) 45 euro
Opvolgconsultaties (30 minuten) 30 euro

Meting lichaamssamenstelling: (30 min) 25 euro

Terugbetaling:

Ik ben erkend diëtiste (RIZIV 5-63416-57-601) waardoor u recht heeft op een gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit.

bankkaarten_318-1960